Skridskobild
Växla bild   
Logotyp

FF Lidingö

Vår turverksamhet börjar vid nyår och vi kör på torsdagar, lördagar och söndagar så länge isarna räcker

 

Friluftsfrämjandet Lidingö bedriver såväl kurs- som turverksamhet och underhåller även en plogad bana på Grönstaviken. Normalt genomför vi turer torsdagar,lördagar och söndagar under säsong. Alla turer annonseras ut på telefon 08-767 39 06 samt på lokalavdelningens Facebook-sida

Du som är medlem i Friluftsfrämjandet på Lidingö kan också få tillgång till informationen på Skridskonätet. Du loggar in med ditt medlemsnummer och lösenord för Friluftsfrämjandet. Mer information om detta kan du få av grenledaren Jesper Gramenius, jesper@gramenius.se.

 

Njutarturer med Fikafarbröderna

Magnus Linde och Björn Wedholm, också benämnda "Fikafarbröderna" kommer denna säsong göra ett nytt försök till "come back".
Det blir Njutarturer kännetecknade av lugnt tempo, måttlig åkdistans och flera raster med syftet att njuta av såväl åkning, naturen och sköna raster. Det förutsätter att det är vackert väder, ingen eller ringa vind  och släta isar.
Vi hoppas att detta skall föreligga några torsdagar.
Njutarturer annonseras onsdag kväll på telefon 08-
767 39 06 senast kl. 21.00. Det kan också hända att det inte annonseras någon tur, vi kallar det för en "otur".

Lördagsturen - för lite mer vana åkare

Innebär att tempot är något högre, åksträckan något längre och framförallt att isläget kan vara mer oklart, vilket kan betyda överraskningar. Alla åkare med god teknik och normal ork kan vara med på lördagsturen. Annonseras på telefon 08-767 39 06 och på lokalavdelningens Facebook-sida.

Söndagsturen - för de flesta åkare

Innebär att turen anpassas till deltagarnas förutsättningar, men du skall givetvis ha grundkunskaper i åkning och känna till och uppfylla kraven på utrustning.  Eventuella begränsningar i deltagande på söndagsturen ges i samband med tur-annonseringen på telefon 08-767 39 06 och på lokalavdelningens Facebook-sida.

 
Viktigt att veta

På kvällen (efter 21.00) dag före tur finns information på vår skridskotelefon, 08-767 39 06. Turavgiften är 50 kr för medlem i Friluftsfrämjandet. Den som ej är medlem får pröva på att åka med för 100 kr. Den som vill åka med flera gånger skall lösa medlemskap.

 

Följande utrustning är ett krav:

Isdubbar, visselpipa, räddningslina, dubbelpik eller två skidstavar med vassa spetsar, ryggsäck försedd med grenrem och midjerem. Ryggsäcken ska innehålla ett fullständigt ombyte vattentätt förpackat. Räddningslinan skall vara åtkomlig utan att ryggsäcken behöver tas av, änden av linan skall vara fäst i midjeremmen. Naturligtvis har alla med en matsäck och något varmt att dricka.

 

Bild no.bild_1

 

Kurs för nybörjare och mindre vana åkare

Teori och praktik, allt du behöver veta och kunna för att följa med på våra turer. Två teorikvällar, åkövning på Östermalms IP, samt en tur på naturis. Kursen 2020 är fulltecknad.

 

Plurra

Plurrningsövning för alla som är intresserade ordnas under senare delen av säsongen. Anmäl intresse till skridsko.lidingo@friluftsframjandet.se

Bild no.bild_2


Friluftsfrämjandet på Lidingö plogar varje år en ca tre km lång bana på Grönstaviken. Aktuell information ges på anslagstavlan på piren vid Grönstaviken och på lokalavdelningens hemsida, under fliken ”Grönsta Skridskobana”. Banan rapporteras också på Isinfo på Skridskonätet

 

Bild no.bild_3

Senaste Isobservationerna

Skridskobild